MenuZoekenEmail

De cliëntondersteuner

Als u zich niet gehoord of geholpen voelt, kunt u dat altijd met de betreffende jeugdprofessional bespreken. Hij/zij zal met u kijken waardoor het komt. Heeft hij/zij u niet goed begrepen, moet er een andere weg worden ingeslagen. Als u er samen niet uitkomt, dan kunt u een onafhankelijk cliëntondersteuner inschakelen. De cliëntondersteuner kan een luisterend oor bieden, je wegwijs maken, steun bieden en eventueel ondersteunen bij het indienen van een klacht. Voor een onafhankelijk cliëntondersteuner neem je contact op met Beppie van der Lee op telefoonnummer 06 51141126 of emailadres cliëntparticipatieHIA@meevivenz.nl

(scholieren) Online faalangsttraining

Vind je het moeilijk om (jezelf) te presenteren? Heb je weinig zelfvertrouwen? Is het lastig om met andere mensen om te gaan? Sta je bij het maken van bijvoorbeeld proefwerken stijf van de zenuwen? Wil je leren omgaan met de angst om te falen? Dan is deze cursus geschikt voor jou!

Hoe werkt de training?
De training bestaat uit vijf delen. Je krijgt een persoonlijke coach (een gediplomeerde maatschappelijk werker) gedurende de gehele training. Elk deel bestaat uit een stuk theorie en een huiswerkopdracht. De huiswerkopdrachten zijn bedoeld om te oefenen met wat je geleerd hebt. Als je de huiswerkopdrachten die bij het deel waar je mee bezig bent gemaakt hebt, dan stuur je de huiswerkopdracht naar je coach. Je coach zal je dan feedback geven op de door jou gemaakte opdracht en stuurt het volgende deel op. Natuurlijk mag je altijd tussendoor vragen stellen aan je coach. We willen niet dat je blijft wachten met dingen die je dwars zitten.

Onderwerpen in de cursus

 • Positief denken
  Mensen die positief over zichzelf denken voelen zich minder onzeker over zichzelf en kunnen daardoor problemen beter oplossen. We laten zien hoe positief denken werkt en hoe je positiever kunt leren denken over jezelf.
 • Opstellen van leerdoelen
  Nadat je geleerd hebt hoe je positief kunt denken, ga je kijken in welke situatie je beter wilt omgaan met je faalangst. Hiervoor ga je doelen opstellen om jezelf uit te dagen je grens een beetje te verleggen.
 • Jouw zelfvertrouwen
  Het is belangrijk dat je weet wat je nu al goed kunt. Dat is de basis voor je zelfvertrouwen. Je gaat onderzoeken waar jij al goed in bent.
 • Ontspanning
  Het is ook belangrijk om jezelf te kunnen ontspannen. Als je gespannen bent, is de kans op falen groter. Je leert hoe je op een makkelijke manier jezelf kunt ontspannen.

De opbouw van de training
Deel 1: Positief denken
Deel 2: Je gedachten 'uitdagen'
Deel 3: Doelen stellen, zelfvertrouwen en ontspannen
Deel 4: De situatie waar je met jouw faalangst wilt leren omgaan opschrijven en kijken hoe het anders kan
Deel 5: Dit plan gaan uitvoeren en nabespreken met je coach

Vragen?
Als je geïnteresseerd bent in de Faalangsttrainingen, maar je weet niet of de training geschikt voor je is, dan kun je ons altijd vrijblijven je vraag stellen. Je kunt je natuurlijk ook meteen aanmelden.

Doelgroep

Scholieren met faalangst

Contactpersoon

Vivenz

Telefoonnummer

088-1237000