MenuZoekenEmail

De cliëntondersteuner

Als u zich niet gehoord of geholpen voelt, kunt u dat altijd met de betreffende jeugdprofessional bespreken. Hij/zij zal met u kijken waardoor het komt. Heeft hij/zij u niet goed begrepen, moet er een andere weg worden ingeslagen. Als u er samen niet uitkomt, dan kunt u een onafhankelijk cliëntondersteuner inschakelen. De cliëntondersteuner kan een luisterend oor bieden, je wegwijs maken, steun bieden en eventueel ondersteunen bij het indienen van een klacht. Voor een onafhankelijk cliëntondersteuner neem je contact op met Beppie van der Lee op telefoonnummer 06 51141126 of emailadres cliëntparticipatieHIA@meevivenz.nl

Stevig in je schoenen (9-12 jaar)

Stevig in je schoenen

Een sociale vaardigheidstraining voor kinderen van 9 t/m 12 jaar.

Waar gaat het over?

Ook voor kinderen valt het deelnemen aan het sociale verkeer niet altijd mee. Er zijn kinderen die wat verlegen en onzeker zijn, waardoor ze het risico lopen om buiten de groep te vallen. Of ze doen mee met dingen die ze eigenlijk niet willen om erbij te blijven horen. Er zijn ook kinderen die juist contact zoeken door te druk, stoer gedrag. Zij hopen hiermee vriendjes te maken maar dit werkt vaak juist averechts.

Om kinderen te leren hoe ze op een goede manier contact kunnen leggen en kunnen houden, is er voor hen buiten schooltijd een cursus. Om ouders de gelegenheid te geven hun kind in deze dingen te ondersteunen worden zij bij de cursus betrokken middels een ouderbijeenkomst, “post voor ouders” en een evaluatiegesprek.

Voor wie is het bedoeld?

Voor kinderen van 9-12 jaar die graag willen leren om op een goede en leuke manier met andere kinderen om te gaan.

Wat is het doel?

De kinderen groeien in zelfvertrouwen en ontwikkelen meer vaardigheden om zich staande te houden in contact met andere kinderen.

Wat verder belangrijk is om te weten

  • Aantal bijeenkomsten: 8 bijeenkomsten, 1x per week
  • Aantal deelnemers: 10 kinderen
  • Gespreksbegeleider: 2 maatschappelijk werkers
  • Kosten: Geen

Na aanmelding en voor de start van de groep krijgt uw kind een individueel kennismakingsgesprek met de begeleiders.

Informatie en aanmelding

U kunt zich via info@expertisecentrumsociaalwerk.nl aanmelden en informatie aanvragen
of bel naar 06-13060707 / 088-1237000.

Doelgroep

Kinderen van 9 t/m12 jaar

Kosten

Geen

Contactpersoon

Expertisecentrum Sociaal Werk

Telefoonnummer

06-13060707 / 088-1237000.