MenuZoekenEmail

Nieuws Jeugdteam Ambacht

Alle nieuwsitems

02-12-19

Groot feest voor Sint bij PIT

Vrolijke ouders en veel verwachtingsvolle mini-Sinten en Pietjes. Dat was het ontvangstcomité voor Sint en zijn Pieten in christelijk kindcentrum De Tweestroom.

21-11-19

PIT doet pilot Wetenschap & Technologie voor 0 tot 7 jaar

PIT kinderopvang & onderwijs is aan het pionieren met een doorgaande ontwikkellijn onderzoekend en ontwerpend leren (OOL) voor het jonge kind. Het opzetten van een doorgaande ontwikkellijn OOL is het doel van de innovatiespot in het kader van Wetenschap & Technologie.

21-11-19

Theater van de Verwondering van PIT groot succes

Gevoelige kinderen met een sterke wil. Dat was het thema van de eerste Theateravond van de Verwondering van PIT kinderopvang & onderwijs. 

16-10-19

‘Dreumes in beweging en kennis door ontmoeting’

Op 30 oktober a.s. start een uniek samenwerkingsproject van gymnastiekvereniging O&O Zwijndrecht, Rivas, de gemeente Zwijndrecht en kindcentrum Impuls van PIT kinderopvang & onderwijs. Op die dag geven deze partijen het startsein voor ‘Dreumes in beweging en kennis door ontmoeting’.

16-10-19

Dag van de PIT’er

Donderdag 26 september is voor de derde keer de dag van de PIT’er gevierd. Kinderen en ouders hebben die dag de pedagogisch medewerkers en leerkrachten van PIT kinderopvang & onderwijs in het zonnetje gezet met knutsels, bloemen en andere cadeautjes, maar ook met mooie woorden.

23-09-19

Innovatieve opleiding Da Vinci, Inholland en PIT van start

Met de start van het nieuwe onderwijsjaar is ook het ikc-lab op de kindcentra De Twijn, De Meander, De Wijngaard en De Tweestroom van PIT kinderopvang & onderwijs weer begonnen.

16-09-19

Week van de opvoeding

In de week van de opvoeding organiseren het jongerenwerk samen met Hi5 en het jeugdteam ouderavonden en een theaterstuk. Het thema is " Hand in Hand in gesprek met je puber.

U kunt zich voor deze avonden opgeven via info@sophia.nl

05-09-19

‘Steeds weer streven naar nog beter’

Met ingang van 1 september 2019 heeft PIT kinderopvang & onderwijs een nieuwe kwaliteitsfunctionaris: Janneke Blokland. Zij volgt Maud Roebroek op die van haar pensioen gaat genieten.

29-08-19

Zomerdagen met PIT één groot bso-feest

Eén groot feest! Dat waren de Zomerdagen met PIT die PIT kinderopvang & onderwijs deze zomervakantie voor de eerste keer heeft georganiseerd. 

29-08-19

Maak een PITstop op de Zomerparkdag

De Ambachtse christelijke kindcentra De Meander, De Tweestroom en De Wijngaard van PIT kinderopvang & onderwijs zijn met een speciale PITstop present op de Zomerparkdag op 31 augustus a.s.

02-07-19

Groep 8 kindcentrum De Tweestroom rent voor hospice De Cirkel

De kinderen van groep 8 van Christelijk Kindcentrum De Tweestroom liepen speciaal voor hospice De Cirkel om de moeder van groep 8-leerling Rosaly te herdenken die in april is overleden in het hospice en tegelijkertijd met hun sportieve prestaties geld in te zamelen voor het hospice.

20-06-19

Nieuwe aanpak peuterspeelgroep bij PIT

Na de zomervakantie biedt PIT kinderopvang & onderwijs gekoppelde ochtenden op de peuterspeelgroep aan. Op deze manier kunnen de pedagogisch medewerkers optimaal aansluiten op de ontwikkelbehoeften van iedere peuter.

05-06-19

PIT twee erkende vismeesters rijker

Rodger Daniëls en Arie van Loon, beiden werkzaam bij de facilitaire dienst van PIT kinderopvang & onderwijs en allebei fervent sportvisser verzorgen al jarenlang en met veel succes de vis-bso voor de kindcentra van PIT kinderopvang & onderwijs.

08-03-19

‘Het overprikkelde kind thuis'

Na het grote succes van de ‘Zorgmarkt autisme’ afgelopen november, organiseert de Ouderwerkgroep Autisme Ambacht in samenwerking met Jeugdteam Ambacht op 2 april a.s. een thema-avond ‘Het overprikkelde kind thuis'.

18-02-19

Bezoek Asterisk* groepen aan De Blije Borgh 

Op woensdag 13 februari en donderdag 14 februari hebben twee Asterisk* groepen van PIT kinderopvang en onderwijs verzorgingstehuis De Blije Borgh bezocht.

11-02-19

Succesvolle innovatie van Da Vinci en PIT: het ikc-lab

Hybride leren. Dat is wat PIT kinderopvang & onderwijs en het Da Vinci College de toekomstige professionals in de kinderopvang en het basisonderwijs bieden. Deze innovatieve manier van opleiden gebeurt in een leeromgeving op de integrale kindcentra van PIT oftewel het ikc-lab. Alle betrokkenen zijn enthousiast.