MenuZoekenEmail

Nieuws Jeugdteam Ambacht

Alle nieuwsitems

02-07-19

Groep 8 kindcentrum De Tweestroom rent voor hospice De Cirkel

De kinderen van groep 8 van Christelijk Kindcentrum De Tweestroom liepen speciaal voor hospice De Cirkel om de moeder van groep 8-leerling Rosaly te herdenken die in april is overleden in het hospice en tegelijkertijd met hun sportieve prestaties geld in te zamelen voor het hospice.

20-06-19

Nieuwe aanpak peuterspeelgroep bij PIT

Na de zomervakantie biedt PIT kinderopvang & onderwijs gekoppelde ochtenden op de peuterspeelgroep aan. Op deze manier kunnen de pedagogisch medewerkers optimaal aansluiten op de ontwikkelbehoeften van iedere peuter.

05-06-19

PIT twee erkende vismeesters rijker

Rodger Daniëls en Arie van Loon, beiden werkzaam bij de facilitaire dienst van PIT kinderopvang & onderwijs en allebei fervent sportvisser verzorgen al jarenlang en met veel succes de vis-bso voor de kindcentra van PIT kinderopvang & onderwijs.

08-03-19

‘Het overprikkelde kind thuis'

Na het grote succes van de ‘Zorgmarkt autisme’ afgelopen november, organiseert de Ouderwerkgroep Autisme Ambacht in samenwerking met Jeugdteam Ambacht op 2 april a.s. een thema-avond ‘Het overprikkelde kind thuis'.

18-02-19

Bezoek Asterisk* groepen aan De Blije Borgh 

Op woensdag 13 februari en donderdag 14 februari hebben twee Asterisk* groepen van PIT kinderopvang en onderwijs verzorgingstehuis De Blije Borgh bezocht.

11-02-19

Succesvolle innovatie van Da Vinci en PIT: het ikc-lab

Hybride leren. Dat is wat PIT kinderopvang & onderwijs en het Da Vinci College de toekomstige professionals in de kinderopvang en het basisonderwijs bieden. Deze innovatieve manier van opleiden gebeurt in een leeromgeving op de integrale kindcentra van PIT oftewel het ikc-lab. Alle betrokkenen zijn enthousiast. 

11-02-19

Lustrum Passion4kids op 17 april

De voorbereidingen van Passion4kids van PIT kinderopvang & onderwijs zijn in volle gang. Op woensdag 17 april vindt dit unieke muziekevenement - naar het voorbeeld van de bekende tv-productie The Passion - voor de vijfde keer plaats. 

01-02-19

Puber in huis

Puber in huis cursus voor ouders van pubers uit Hendrik-Ido-Ambacht

24-01-19

Pensioen na 30 jaar PIT kinderopvang & onderwijs

PIT kinderopvang & onderwijs heeft feestelijk afscheid genomen van Jaap Boer, projectleider huisvesting, die gaat genieten van zijn pensioen. Hij heeft zich de afgelopen 30 jaar vol enthousiasme ingezet voor PIT en zijn rechtsvoorgangers, eerst als vrijwilliger in het bestuur en later als projectleider huisvesting.

19-12-18

PIT’ers geslaagd voor Beweegkriebels en gezonde leefstijl

Alle kindcentra van PIT kinderopvang & onderwijs besteden veel aandacht aan bewegen. Dit is niet alleen leuk, maar ook goed voor de ontwikkeling van de kinderen. Medewerkers hebben om die reden de training Beweegkriebels en gezonde leefstijl gevolgd en succesvol afgesloten.

03-12-18

Groot Sinterklaasfeest bij PIT

De grote hal van kindcentrum De Rank in Heerjansdam was bijna te klein, zoveel kinderen van de medewerkers van PIT kinderopvang & onderwijs kwamen naar het Sinterklaasfeest.

12-11-18

GEMEENTEN IN ZUID-HOLLAND ZUID LUIDEN DE NOODKLOK OM TEKORTEN JEUGDHULP

05-11-18

PIT pedagogisch panel: extra praktische ontwikkelhulp

Kinderen ontwikkelen zich op hun eigen manier en in hun eigen tempo. Ouders spelen daarin een belangrijke rol, maar die is niet altijd even makkelijk. Daarom biedt PIT kinderopvang & onderwijs hen extra hulp bij alledaagse vragen over het opgroeien, opvoeden en ontwikkelen van hun kind(eren).

01-10-18

Dag van de PIT’er in teken van tijdig ontspannen

Donderdag 27 september is voor de tweede keer de dag van de PIT’er gevierd. Kinderen en ouders hebben die dag de pedagogisch medewerkers en leerkrachten van PIT kinderopvang & onderwijs in het zonnetje gezet.

24-09-18

Vernieuwd christelijk ikc De Meander officieel geopend

Burgemeester Jan Heijkoop van Hendrik-Ido-Ambacht heeft onder toeziend oog van wethouder Steven van Die, kinderen, ouders en andere genodigden het vernieuwde christelijke integrale kindcentrum De Meander van PIT kinderopvang & onderwijs aan Witte de Withstraat 46 officieel geopend.

27-08-18

Maak een PITstop op Zomerparkdag

Tijdens de zomerparkdag op 1 september a.s. is PIT stop, net als vorig jaar, te vinden op het terrein achter cultureel centrum Cascade. Ouders en kinderen zijn er van harte welkom van 10.00 tot 16.00 uur.