MenuZoekenEmail

Nieuws Jeugdteam Ambacht

Alle nieuwsitems

18-06-18

40-jarig jubileum bestuurder PIT

Op 15 juni 1978 ging Ad Vos aan de slag als onderwijzer van klas 5 op een Rotterdamse lagere school. Nu, 40 jaar later, is hij bestuurder van PIT kinderopvang & onderwijs. “Het is mijn taak om de omgeving te creëren waarin de ruim 400 professionals die bij PIT in dienst zijn met elkaar optimaal hun werk voor de kinderen van 0 tot 13 jaar kunnen doen.”

07-06-18

Nieuw logo voor vernieuwd ikc De Meander

Als volgende stap in de metamorfose van christelijk integraal kindcentrum De Meander aan de Witte de Withstraat in Hendrik-Ido-Ambacht is het nieuwe logo van kindcentrum De Meander onthuld.

23-04-18

Cambridge-succes DevelsteinCollege en PIT

Na 1,5 jaar werken was het ‘party time’ voor de PIT’ers die zich iedere woensdag hebben bekwaamd in het Cambridge Certificate op het DevelsteinCollege in Zwijndrecht. Eind 2017 deden ze examen en onlangs kregen ze uit handen van hun docente Harriette Kampman hun felbegeerde diploma. 

19-04-18

Bereikbaarheid Jeugdteam

Vanaf heden zijn de tijden van het spreekuur van het Jeugdteam Ambacht tijdelijk aangepast.

11-04-18

Stagiairs Da Vinci bij PIT enthousiast aan de slag

De facilitaire dienst van PIT kinderopvang & onderwijs wordt de komende tijd versterkt door stagiairs van het Da Vinci College in Dordrecht.

11-04-18

Sport en bewegen centraal op kindcentrum De Meander

15-03-18

De Meander ontwikkelt mee aan onderwijs van de toekomst

Kindcentrum De Meander speelt een actieve rol in curriculum.nu en houdt zich bezig met het leergebied Bewegen & Sport. “Wij gaan feedback geven op de nieuwe producten die vanuit het ontwikkelteam van curriculum.nu worden aangeboden. Deze producten moeten uitgeprobeerd worden op de ontwikkelscholen en daar is De Meander er een van.

12-03-18

Alle dagen bso op Ambachtse PIT-kindcentra

De bso is voortaan op alle drie de kindcentra van PIT kinderopvang & onderwijs vijf dagen van de week geopend. Reden voor de pedagogisch medewerkers om een bijzonder feest in Italiaanse sferen voor de kinderen te organiseren.

19-02-18

De Meander Proeflokaal

Ouders en kinderen van christelijk kindcentrum De Meander kunnen op donderdagavond 22 februari a.s. een kijkje nemen bij een prachtig nieuw proeflokaal. Het eerste resultaat van de stapsgewijze metamorfose.

22-01-18

‘Kinderen hebben ontwikkelrecht’

Het moet anders. We moeten af van woorden als leerplicht, school en opvang. Ze werken te beperkend en zorgen ervoor dat kinderen niet de beste kansen krijgen. Kinderen hebben ontwikkelrecht, het recht om ontwikkeld te worden.

22-01-18

Nieuw: De Meander Mini Mix

Op donderdag 1 februari start christelijk kindcentrum De Meander op locatie Witte de Withstraat met De Meander Mini Mix. Dit is een nieuw concept voor 3- en 4-jarigen waarin kinderopvang en onderwijs op dins- en donderdagmiddag nog meer met elkaar zijn vermengd.

15-01-18

Afscheid van pedagogisch medewerkster Conny van den Hout

PIT kinderopvang & onderwijs heeft feestelijk afscheid genomen van Conny van den Hout die gaat genieten van haar pensioen. Ze werd thuis opgehaald en ging per Stint naar de kindcentra waar ze sinds haar indiensttreding in 1990 als pedagogisch medewerker heeft gewerkt. 

21-12-17

Inlooppunt tussen kerst en oud&nieuw gesloten

Van 25 tot en met 29 december is het inlooppunt gesloten. Voor spoed en crisis met betrekking tot het Jeugdteam kunt u bellen met 06-89990304

 

14-12-17

Druk van de ketel-actie op De Meander

Dinsdag 12 december staakten veel leerkrachten, maar niet die van christelijk integraal kindcentrum De Meander van PIT kinderopvang & onderwijs. Die dag hebben ze een Health Event georganiseerd onder het motto ‘De druk moet van de ketel.

14-12-17

Nieuwe bestuursstructuur en nieuwe directeur PIT

Vanaf 1 februari 2018 is er een nieuwe directeur kwaliteit & personeel 0 - 7 jaar benoemd in de persoon van Milka Barends. Samen met de overige directeuren kan de volgende stap gezet gaan worden in de vorming van integrale kindcentra.

04-12-17

Kinderen De Meander actief op bso

Christelijk integraal kindcentrum De Meander biedt kinderen op de buitenschoolse opvang (bso) iedere dag allerlei activiteiten waar kinderen van genieten.