MenuZoekenEmail

De cliëntondersteuner

Als u zich niet gehoord of geholpen voelt, kunt u dat altijd met de betreffende jeugdprofessional bespreken. Hij/zij zal met u kijken waardoor het komt. Heeft hij/zij u niet goed begrepen, moet er een andere weg worden ingeslagen. Als u er samen niet uitkomt, dan kunt u een onafhankelijk cliëntondersteuner inschakelen. De cliëntondersteuner kan een luisterend oor bieden, je wegwijs maken, steun bieden en eventueel ondersteunen bij het indienen van een klacht. Voor een onafhankelijk cliëntondersteuner neem je contact op met Beppie van der Lee op telefoonnummer 06 51141126 of emailadres cliëntparticipatieHIA@meevivenz.nl

GGD Zuid-Holland Zuid start het nieuwe schooljaar gezond met ‘Geen rommel in je trommel’

Aantal keer bekeken 249 Geplaatst: woensdag, 01 september 2021

GGD
No video selected.
Met ‘Geen rommel in je trommel’ wil de GGD ZHZ ouders inspireren om gezond eten en drinken mee naar school te geven, zodat kinderen het beste uit hun dag kunnen halen.

GGD Zuid-Holland Zuid start het nieuwe schooljaar gezond met ‘Geen rommel in je trommel’

Vanaf 30 augustus, de start van het nieuwe schooljaar, kunnen alle ouders van kinderen in de basisschoolleeftijd de brochure ‘Geen rommel in je trommel’ downloaden of ontvangen bij het consultatiebureau, supermarkten, scholen en de bibliotheek. De brochure staat boordevol inspiratie voor gezonde voeding en drinken tijdens de schooldag en is tot stand gekomen door een samenwerking tussen GGD ZHZ, GGD West-Brabant, JOGG Zuid-Holland Zuid, JOGG Breda, Jong JGZ en het Voedingscentrum.

20210830 130122

Met ‘Geen rommel in je trommel’ wil de GGD ZHZ ouders inspireren om gezond eten en drinken mee naar school te geven, zodat kinderen het beste uit hun dag kunnen halen.

Regiocoördinator JOGG Zuid-Holland Zuid, Jenna Davies: “We leven in een omgeving waar ongezonde voeding in overvloed verkrijgbaar is. Overal worden we verleid. Dat moet en kan anders. Om jonge kinderen gezond op te laten groeien willen we ouders op een positieve manier stimuleren om in ieder geval op schooldagen de lunchtrommels op gezonde wijze te vullen. Daarnaast vragen we scholen aandacht te besteden aan gezonde voeding door middel van beleid en educatie. Alleen met ieders inzet kunnen we de norm verschuiven. Samen maken we gezond gewoon!”

Om te zorgen dat zoveel mogelijk ouders de brochure krijgen deelt het consultatiebureau de brochures uit bij het laatste consult voor een kind 4 jaar wordt. In een aantal supermarkten is de brochure verkrijgbaar en in de eerste schoolweek is een diëtiste aanwezig om vragen te beantwoorden. Verder ligt de brochure bij de bibliotheek en krijgen alle scholen in ZHZ exemplaren toegestuurd. Zij kunnen ‘Geen rommel in je trommel’ zowel fysiek als digitaal uitdelen.

Nieuwsgierig? U kunt ‘Geen rommel in je trommel’ downloaden via http://www.ggdzhz.nl/projecten-en-programmas/jogg

GGD logo