MenuZoekenEmail

De cliëntondersteuner

Als u zich niet gehoord of geholpen voelt, kunt u dat altijd met de betreffende jeugdprofessional bespreken. Hij/zij zal met u kijken waardoor het komt. Heeft hij/zij u niet goed begrepen, moet er een andere weg worden ingeslagen. Als u er samen niet uitkomt, dan kunt u een onafhankelijk cliëntondersteuner inschakelen. De cliëntondersteuner kan een luisterend oor bieden, je wegwijs maken, steun bieden en eventueel ondersteunen bij het indienen van een klacht. Voor een onafhankelijk cliëntondersteuner neem je contact op met Beppie van der Lee op telefoonnummer 06 51141126 of emailadres cliëntparticipatieHIA@meevivenz.nl

Kinderen De Rakkers koelen lekker af

Aantal keer bekeken 326 Geplaatst: maandag, 16 augustus 2021

Kinderen
No video selected.
De baby’s, dreumesen en peuters van kindcentrum De Rakkers van PIT kinderopvang & onderwijs hebben het thema ‘Oef wat warm’ in stijl afgesloten.

Kinderen De Rakkers koelen lekker af


Zwijndrechtse Waard, augustus 2021 – De baby’s, dreumesen en peuters van kindcentrum De Rakkers van PIT kinderopvang & onderwijs hebben het thema ‘Oef wat warm’ in stijl afgesloten. De ijscoman kwam luid bellend op bezoek met een echte ijskar en vers ijs in oneindig veel smaken en kleuren. Dat was soms best moeilijk kiezen, maar daarna kon het grote genieten beginnen!


Kindcentrum De Rakkers heeft iedere zes weken een ander thema. In de zomervakantie is het vaak prachtig weer en daarbij past ‘Oef wat warm’. “Dit jaar liet de zomer zich niet altijd van zijn zonnigste kant zien, maar dat mocht de pret niet drukken. Met dit thema kun je zoveel kanten op. Zo hebben we bij het dansen op muziek een schaduwspel gedaan. Verder hebben de kinderen ijsblokjes gevoeld, geproefd en in lauwwarm water zien veranderen door de zon. Op de patio hadden we een kinderzwembad gemaakt waarin de kinderen heerlijk konden spelen, spetteren en afkoelen,” vertelt Mariëlle Denecke, pedagogisch medewerker van de dreumesgroep. Ook de verrassende komst van de ijscoman zorgde voor vrolijke gezichten alom. Van kinderen en van ouders, die enthousiast reageren op alle activiteiten die De Rakkers biedt om hun dreumesen uit te dagen de wereld te ontdekken. Dat gaat vast ook weer lukken met het nieuwe thema ‘Ik ben kunstenaar’.

De Rakkers oef wat warm 2
Blije snoetjes

De peuters hebben zich eveneens vol energie op het zomerse thema gestort. Zon, regen, warm, koud, nat, droog, donker, licht: het passeerde allemaal de revue. De peuters hebben lekker geknutseld en bijvoorbeeld zelf een zon gemaakt waarvoor ze van strookjes papier zonnestralen hebben geknipt. Pedagogisch medewerker Monique Vermoen: “Bij de zon hoort schaduw en daarmee hebben we allerlei leuke spelletjes gedaan. De pop Puk hebben we dik aangekleed en gekeken of dat wel zo’n goed idee was. Hij kreeg uiteindelijk een zwembroek aan waarna het zwembad op de patio lonkte. Maar eerst insmeren voordat je in de zon gaat!” Verder zijn de peuters in de speciale kinderkeuken van De Rakkers actief aan de slag gegaan met het thema. Zo maakten ze fruitsmoothies om van te smullen en ijsklontjes die ze hebben laten smelten in de zon. Stromend water uit de kraan dat verandert in koude, harde blokjes die buiten de vriezer weer veranderen in water: fascinerend. “Daarnaast hadden we een ijscohoek op onze groep ingericht. IJs kopen en verkopen, in de rij staan, op je beurt wachten, kiezen of je een ijsje op een stokje, in een bakje of toch liever in een hoorntje wil… Met als klap op de vuurpijl het bezoek van een echte ijscoman. Leuk om dan te zien dat wat ze in de ijscohoek met elkaar hebben gedaan ook bij de ijskar doen. Zo zijn we spelenderwijs bezig met opbrengstgericht ontwikkelen van de kinderen. Dat geeft voldoening, maar de kinderen met blije snoetjes zien genieten, dat is en blijft het leukst aan ons vak.”

Logo PIT 300 dpi