MenuZoekenEmail

Kinderen De Wijngaard en De Tweestroom winnen PIT zomerchallenges 2020

Aantal keer bekeken 98 Geplaatst: dinsdag, 08 september 2020

Kinderen
No video selected.
Om alle bso-locaties van PIT te verbinden en de kinderen van de verschillende kindcentra met elkaar kennis te laten maken, organiseerde PIT deze zomervakantie de zomerchallenges met als thema ‘Teamwork makes the dream work’.

Kinderen De Wijngaard en De Tweestroom winnen PIT zomerchallenges 2020

 

Zwijndrechtse Waard, Alblasserdam, Ridderkerk, september 2020 – Tot groot plezier van veel kinderen en hun ouders is het basisonderwijs op de kindcentra van PIT kinderopvang & onderwijs weer volop aan de gang. Dat neemt niet weg dat de kinderen die naar de vakantieopvang van PIT zijn geweest soms nog met hun hoofd bij de zomerchallenges zitten, want zoals een van hen het verwoordde ‘Dit was onze allerleukste zomer’.

Om alle bso-locaties van PIT te verbinden en de kinderen van de verschillende kindcentra met elkaar kennis te laten maken, organiseerde PIT deze zomervakantie de zomerchallenges met als thema ‘Teamwork makes the dream work’. Iedere maandagochtend om 9.00 uur werd de weekchallenge bekendgemaakt. Daarmee konden de kinderen als team aan de slag en gingen ze de strijd met de andere kindcentra aan. De PIT’ers van de facilitaire dienst zorgden er bij iedere challenge voor dat de kinderen alle beschikbare materialen op tijd in huis hadden. Iedere vrijdagmiddag presenteerden de teams online de filmpjes van hun resultaten aan de deskundige jury. Juryleden waren de collega’s van het bestuurskantoor. Aan hen om beurten de taak om iedere vrijdag een weekwinnaar te kiezen en op maandag de weekprijs te overhandigen aan het winnende bso-team.

De challenges waren zeer gevarieerd. Thema’s waren teamfilm, stoepkrijt, insectenhotel, waterballet, Lego Masters en dierenboel. Daarnaast was er nog een danschallenge. Onder het mom van ‘Lekker dansen!’ was er een PIT zomerdans 2020 uitgedacht die dagelijks op het programma stond. Aan het einde van de zomervakantie maakte ieder team ook nog een dansfilmpje voor de jury. Na alles met veel plezier te hebben bekeken heeft de jury de hoofdwinnaar van de PIT zomerchallenges 2020 bekendgemaakt: team Wij2 van de bso-kinderen van De Wijngaard en De Tweestroom. Uit handen van Ad Vos, bestuurder van PIT kinderopvang & onderwijs, kregen zij een gouden beker en sport- en spelmaterialen.

Logo PIT 300 dpi