MenuZoekenEmail

De cliëntondersteuner

Als u zich niet gehoord of geholpen voelt, kunt u dat altijd met de betreffende jeugdprofessional bespreken. Hij/zij zal met u kijken waardoor het komt. Heeft hij/zij u niet goed begrepen, moet er een andere weg worden ingeslagen. Als u er samen niet uitkomt, dan kunt u een onafhankelijk cliëntondersteuner inschakelen. De cliëntondersteuner kan een luisterend oor bieden, je wegwijs maken, steun bieden en eventueel ondersteunen bij het indienen van een klacht. Voor een onafhankelijk cliëntondersteuner neem je contact op met Beppie van der Lee op telefoonnummer 06 51141126 of emailadres cliëntparticipatieHIA@meevivenz.nl

Kleine kunstenaars bij De Rakkers

Aantal keer bekeken 308 Geplaatst: maandag, 08 november 2021

Kleine
No video selected.
De kinderen van de peuterplusgroep van kindcentrum De Rakkers, onderdeel van PIT kinderopvang & onderwijs, hebben weer van alles geleerd en ondernomen in het kader van het thema ‘Ik ben kunstenaar’.

Kleine kunstenaars bij De Rakkers

Zwijndrechtse Waard, november 2021 – Kleuren, vormen, nieuwe woorden zoals atelier en mozaïek, bouwen, verven, kunstboeken lezen, dansen…De kinderen van de peuterplusgroep van kindcentrum De Rakkers, onderdeel van PIT kinderopvang & onderwijs, hebben weer van alles geleerd en ondernomen in het kader van het thema ‘Ik ben kunstenaar’. Met een bezoek van Ankie van Stichting Kunstbus werd dit thema afgesloten en een verbinding met het nieuwe thema ‘Hoera, ik ben bijna vier’ gelegd.

Ankie brengt met haar oude Volkswagenbus kunst en cultuur op locatie in de vorm van workshops. Speciaal voor het onderwijs en de buitenschoolse opvang heeft Stichting Kunstbus het project ‘SOS-Juf is ziek’ ontwikkeld om bij ziekte van een docent of pedagogisch medewerker de kinderen over te nemen met een programma vol kunst en cultuur. Een workshop op verzoek van De Rakkers voor de kinderen van drie tot vier jaar is nieuw. Het kindcentrum is altijd op zoek naar leuke mogelijkheden om de kinderen nieuwe ervaringen op te laten doen en hen zo hun talenten te laten ontdekken en ontwikkelen. Ankie had haar kunstworkshop in het teken van Rupsje Nooitgenoeg gezet. Ze las voor uit het boek en had in haar bus een enorme hoeveelheid lapjes stof waaruit ieder kind een eigen lapje mocht kiezen. Daarmee maakten de peuters mooie rupsen met touwtjes, vulling, knoopjes… Ondertussen benoemde Anke met de kinderen de kleuren en vormen en telden ze tot vier en verder. Daarbij kwam het thema ‘Hoera ik ben vier’ met de voorbereiding op het basisonderwijs aan bod.

De Rakkers Kunstbus

Vol aandacht

“Het was prachtig om te zien hoe de peuters dik een uur vol aandacht bezig waren met Rupsje Nooitgenoeg en hun eigen rupsjes. Daarbij praatten ze met Anke over wat ze allemaal hadden gedaan in het kunstatelier,” aldus pedagogisch medewerker Monique Vermoen van de peuterplusgroep. “Zo leuk om ze dan bijvoorbeeld enthousiast te horen vertellen over het mozaïek dat ze hebben gemaakt. Ze mochten daarvoor zelf tegels kapotslaan met een door een van de ouders geregelde echte hamer, met op hun hoofd een echte veiligheidsbril. De tegelstukje hebben ze geverfd en daarmee ieder een uniek kunstwerk gemaakt dat ze mee naar huis hebben genomen, net als de rupsjes. Zo bouwen ze aan hun eigen kleine kunstcollectie thuis en zijn ze spelenderwijs bezig met opbrengstgericht ontwikkelen.”

Logo PIT 300 dpi