MenuZoekenEmail

Opnieuw uitbreiding De Tweestroom voor peuters

Aantal keer bekeken 23 Geplaatst: maandag, 22 februari 2021

Opnieuw
No video selected.
Na de voorjaarsvakantie start christelijk kindcentrum De Tweestroom van PIT kinderopvang & onderwijs een derde peuterspeelgroep. Dit is binnen een jaar na de start van de tweede peuterspeelgroep.

Opnieuw uitbreiding De Tweestroom voor peuters

 

Hendrik-Ido-Ambacht, februari 2021 – Na de voorjaarsvakantie start christelijk kindcentrum De Tweestroom van PIT kinderopvang & onderwijs een derde peuterspeelgroep. Dit is binnen een jaar na de start van de tweede peuterspeelgroep.

Peuters zijn voortaan niet alleen op maandag- en woensdagochtend of op dinsdag- en donderdagochtend, maar ook op woensdagmiddag en vrijdagochtend van harte welkom. De opvangdagen zijn aan elkaar gekoppeld. De tijden voor de woensdagmiddag zijn van 13.00 tot 17.00 uur en die van de vrijdagochtend komen overeen met de andere ochtenden, van 8.30 tot 12.30 uur. Alle peuterspeelgroepen staan onder (bege)leiding van vaste pedagogisch medewerkers. De Tweestroom is er ook voor peuters die in aanmerking komen voor Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE).

Nieuwsgierigheid

De pedagogisch medewerkers van de peuterspeelgroepen en de leerkrachten van groep 1 en 2 van De Tweestroom werken nauw samen om het spel- en leeraanbod zo goed mogelijk af te stemmen. Onder andere met de doorgaande ontwikkellijn onderzoekend en ontwerpend leren voor het jonge kind voorziet het kindcentrum duidelijk in een behoefte. “Ook op onze nieuwe peuterspeelgroep kunnen kinderen spelen, spelend leren en lerend spelen. We kijken wat nodig is om de talenten van de peuters spelenderwijs te ontwikkelen,” aldus Anne-Marie van de Weg, teamleider jonge kind van De Tweestroom. De pedagogisch medewerkers gebruiken de methode Puk & Ko. Met Puk verkennen de kinderen de eerste stapjes op het gebied van taal, rekenen, motoriek en sociale en emotionele vaardigheden. “Vanaf 3 jaar kunnen peuters ook naar onze verlengde peuteropvang, zodat ze soepel de stap naar ons basisonderwijs zetten. Vanaf groep 3 gebruiken we de methode DaVinci. Ook daarbij is de nieuwsgierigheid van kinderen het uitgangspunt en kunnen ze volop hun creativiteit kwijt. Zo bieden we van peuter tot puber een doorgaande ontwikkellijn.”

Behalve een peuterspeelgroep en verlengde peuteropvang komen kinderen ook naar De Tweestroom voor buitenschoolse opvang en onderwijs. Wie interesse heeft, kan contact opnemen met het kindcentrum via info@tweestroom-hia.nl of 078 - 303 00 15.

Logo PIT 300 dpi