MenuZoekenEmail

Nieuw: De Meander Mini Mix

Aantal keer bekeken 201 Geplaatst: maandag, 22 januari 2018

Nieuw:
Op donderdag 1 februari start christelijk kindcentrum De Meander op locatie Witte de Withstraat met De Meander Mini Mix. Dit is een nieuw concept voor 3- en 4-jarigen waarin kinderopvang en onderwijs op dins- en donderdagmiddag nog meer met elkaar zijn vermengd.

Nieuw: De Meander Mini Mix


Op donderdag 1 februari start christelijk kindcentrum De Meander op locatie Witte de Withstraat met De Meander Mini Mix. Dit is een nieuw concept voor 3- en 4-jarigen waarin kinderopvang en onderwijs op dins- en donderdagmiddag nog meer met elkaar zijn vermengd.

De Meander Mini Mix is voor peuters van het kindcentrum die naar het kinderdagverblijf gaan en de kleuters van groep 1/2. Peuters kunnen spelenderwijs wennen aan het onderwijs en zo in een veilige en uitdagende omgeving op een natuurlijke manier de stap van peuter naar kleuter zetten. Ook kleuters hebben voordeel bij De Meander Mini Mix, omdat ze twee middagen per week de oudsten in de groep zijn. Zij kunnen ervaren dat zij al veel meer vaardigheden hebben dan de peuters en hierdoor groeit hun zelfvertrouwen. Het spelen en leren gebeurt onder leiding van een ervaren pedagogisch medewerker en leerkracht waarbij elk kind mag spelen en zich ontwikkelen op zijn of haar eigen manier. Er is gerichte aandacht voor de ontwikkeling van spel, maar ook voor rekenen en taal.

“Omdat de pedagogisch medewerkers en leerkrachten op ons kindcentrum als team werken vanuit één pedagogische en educatieve visie bieden we kinderen een doorgaande ontwikkelingslijn van het kinderdagverblijf tot en met groep 8,” aldus Manja van Hengel, manager kinderopvang.

Logo PIT 300 dpi