MenuZoekenEmail

Theater van de Verwondering van PIT groot succes

Aantal keer bekeken 58 Geplaatst: donderdag, 21 november 2019

Theater
Gevoelige kinderen met een sterke wil. Dat was het thema van de eerste Theateravond van de Verwondering van PIT kinderopvang & onderwijs. 

Theater van de Verwondering van PIT groot succes

Zwijndrechtse Waard, Alblasserdam, Ridderkerk, november 2019 – Gevoelige kinderen met een sterke wil. Dat was het thema van de eerste Theateravond van de Verwondering van PIT kinderopvang & onderwijs. Dit onderwerp bracht veel ouders van kinderen die naar een van de 18 kindcentra van PIT gaan naar De Ark in Hendrik-Ido-Ambacht.

Auteur, trainer, spreker, coach, moeder en ervaringsdeskundige Sandra Kleipas nam hen mee in de denkwereld van gevoelige kinderen met een sterke wil. Ze maakte duidelijk waarom gevoelige kinderen doen wat ze doen en wat wel en juist niet werkt. Ze gaf voorbeelden en praktische tips die echt werken waarmee de ouders meteen thuis aan de slag kunnen. Daarnaast beantwoordde ze vragen van ouders.

Theater van de Verwondering met Sandra Kleipas 3

Inspirerend

“Bij PIT zijn we iedere dag bezig met het ontwikkelrecht van kinderen. Daarbij zijn ouders een belangrijke partner voor ons. Met elkaar willen we dat kinderen optimaal tot hun recht komen. Elke dag zetten kinderen stappen waarover we ons kunnen verwonderen, maar die ook een flinke uitdaging kunnen zijn. Een kind opvoeden is voor ouders vaak leuk, maar niet altijd even makkelijk. Daarom organiseren we twee keer per jaar het Theater van de Verwondering,” licht Ad Vos, bestuurder van PIT kinderopvang & onderwijs, toe “Gezien de enthousiaste reacties voorzien we daarmee blijkbaar in een behoefte.”

Theater van de Verwondering met Sandra Kleipas 1

De ouders beamen dit. “Heel inspirerend en interessant. Ik heb vanavond vooral ook veel over mezelf geleerd,” vindt een vader. “Ik ben blij met alle informatie die Sandra op een hele leuke manier heeft gepresenteerd. Ik ben veel inzichten rijker,” reageert een moeder. “Belangrijk vind ik de boodschap dat je de kwaliteiten en talenten van je kind als uitgangspunt neemt. Daar ga ik bewuster mee aan de slag,” aldus een andere moeder. ”Leuk om te zien dat veel ouders net als ik aantekeningen zaten te maken. Fijn dat PIT dit mogelijk maakt!” Vanwege de grote belangstelling organiseert PIT nog een Theateravond van de Verwondering over gevoelige kinderen met een sterke wil met spreker Sandra Kleipas op 28 november. Deze is inmiddels zo goed als vol.

Logo PIT 300 dpi