MenuZoekenEmail

Vernieuwd christelijk ikc De Meander officieel geopend

Aantal keer bekeken 106 Geplaatst: maandag, 24 september 2018

Vernieuwd
Burgemeester Jan Heijkoop van Hendrik-Ido-Ambacht heeft onder toeziend oog van wethouder Steven van Die, kinderen, ouders en andere genodigden het vernieuwde christelijke integrale kindcentrum De Meander van PIT kinderopvang & onderwijs aan Witte de Withstraat 46 officieel geopend.

Vernieuwd christelijk ikc De Meander officieel geopend

Hendrik-Ido-Ambacht, 20 september 2018 – Burgemeester Jan Heijkoop van Hendrik-Ido-Ambacht heeft onder toeziend oog van wethouder Steven van Die, kinderen, ouders en andere genodigden het vernieuwde christelijke integrale kindcentrum De Meander van PIT kinderopvang & onderwijs aan Witte de Withstraat 46 officieel geopend. Hij kreeg hierbij assistentie van Maud (groep 1), Brecht (groep 4), Kunzi (groep 5) en Lozi (groep 6) die alle vier ook naar de bso van De Meander gaan.

De Meander officiële openingshandeling

Na een flashmob door de kinderen op het kleurenlied van De Meander knipten de burgemeester en de kinderen met een reuzenschaar drie linten in de kleuren van De Meander door. Hiermee gaven ze alle kinderen, ouders, pedagogisch medewerkers, leerkrachten en andere betrokkenen toegang tot De Meander dat de afgelopen negen maanden een complete metamorfose heeft ondergaan. “Het is van binnen en van buiten een kleurrijk en vrolijk kindcentrum geworden met een prachtig nieuw speelleerplein, inclusief natuurtuin, en een uitdagende nieuwe sport- en spelzaal. Bewegen is een van onze speerpunten en dat kunnen de kinderen nu overal naar hartenlust doen,” aldus Caroline Scheurwater, directeur kinderopvang & onderwijs van De Meander. “Elke dag opnieuw zijn we blij met het resultaat.”

De Meander officiële opening dans op het kleurenlied

Volgens bestuurder Ad Vos van PIT kinderopvang & onderwijs is De Meander een integraal kindcentrum om trots op te zijn. “Het is een inspirerende en veilige omgeving waar kinderen van baby tot puber zich met al hun talenten optimaal en met veel plezier kunnen ontwikkelen. We dagen de kinderen uit tot ontdekken en groeien. Niet voor niets hebben zij een belangrijke stem gehad bij de metamorfose van het gebouw en het speelleerplein. Zij krijgen met spelen, spelend leren, leren en lerend spelen in elke levensfase op hun eigen niveau wat zij nodig hebben om steeds weer nieuwe stappen in hun leven te kunnen zetten. Het unieke aan De Meander is dat we dat bieden aan kinderen van 0 tot 13 jaar. Met een doorlopende ontwikkellijn en activiteiten die zijn afgestemd op hun behoeften geven we hen de beste ontwikkelkansen.”

De Meander officieel geopend

Na de officiële opening ging er een feestelijk sportprogramma voor de kinderen van start.

’s Middags was er een open huis voor de omwonenden van de Witte de Withstraat en PIT-collega’s van de andere kindcentra.

Logo PIT 300 dpi